بدون تردید سیاستگذاری و مدیریت شهرها بدون مشارکت مردم و به کارگیری روشهای نوین مدیریت امکان پذیر نیست.شورای شهر یکی از نهادهایی است که با حضور نمایندگان شهروندان، مشارکت مردم را در سیاستگذاری و مدیریت شهری فراهم می کند .
هدف اصلی مقاله،بررسی این موضوع است که آیا تفاوت معناداری بین اثربخشی شهرداری قبل و بعد از تشکیل شورای شهر وجود داردیا خیر؟ برای رسیدن به این هدف اطلاعات مورد نیاز طی یک پرسشنامه با چهل سؤال بسته جمع آوری شد. جامعه آماری در این تحقیق شهروندان،کارکنان شهرداری و سازمانهای وابسته به آن است.داده های بهدست آمده از طریق نرم افزار آماری SPSSمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج بهدست آمده حاکی از آن است که از دید کارکنان، بین اثر بخشی شهرداری قبل و بعد از تشکیل شورا تفاوت معناداری وجود ندارد؛ این در حالی است که شهرداران انتخابی شورا ضعیفتر بوده اند .از دید شهروندان بین اثربخشی شهرداری قبل و بعد از تشکیل شورا تفاوت معناداری وجود دارد این در حالی است که در زمینهی انتخاب شهردار تفاوت معناداری وجود ندارد.
آذربایجانی, کریم, & دریایی, جواد. (1386). بررسی تأثیر عملکرد شوراهای شهر بر اثربخشی شهرداریها (مطالعهی موردی:شورای اسلامی شهر و شهرداری آباده). پژوهشنامه مدیریت اجرایی, 7.1(25), 13-28.
MLA
کریم آذربایجانی; جواد دریایی. "بررسی تأثیر عملکرد شوراهای شهر بر اثربخشی شهرداریها (مطالعهی موردی:شورای اسلامی شهر و شهرداری آباده)". پژوهشنامه مدیریت اجرایی, 7.1, 25, 1386, 13-28.
HARVARD
آذربایجانی, کریم, دریایی, جواد. (1386). 'بررسی تأثیر عملکرد شوراهای شهر بر اثربخشی شهرداریها (مطالعهی موردی:شورای اسلامی شهر و شهرداری آباده)', پژوهشنامه مدیریت اجرایی, 7.1(25), pp. 13-28.
VANCOUVER
آذربایجانی, کریم, دریایی, جواد. بررسی تأثیر عملکرد شوراهای شهر بر اثربخشی شهرداریها (مطالعهی موردی:شورای اسلامی شهر و شهرداری آباده). پژوهشنامه مدیریت اجرایی, 1386; 7.1(25): 13-28.